През първата седмица на пролетното почистване екипи на Столичния инспекторат и районните администрации са работили по премахването на несанкционирани сметища на територията на града. Почистени са над 400 дка площ като са извозени над 150 т. едрогабаритни отпадъци и над 160 т други отпадъци от всички райони. Към инсталациите за компостиране са извозени и 20 т. биоразградими отпадъци – листа и клони.

От старта на кампанията за пролетното почистване на 4 април до сега са взели участие над 2000 доброволци в почистването на междублокови пространства, спортни и детски площадки и градинки на територията на София . Засадени са над 600 броя растителност – храсти, цветя , дървета. В първия ден на кампанията, в парк „Врана“ учениците от 133 СОУ „А. С. Пушкин“ засадиха 75 броя брези, а в район „Кремиковци“ бяха посадени 160 броя липи . Измити са 45 броя улици на територията на София като дейността продължава. Съвместно с Дирекция „Сигурност“ към Столична община и инспекторите бяха демонтирани 30 броя неправомерно поставени рекламни табели по дървета в район „Красна поляна“.

В почивните дни продължават дейностите по почистване на междублокови пространства и засаждане на растителност от доброволци във всички райони.

Източник : http://www.sofia.bg – Столична община